StoryEditor

isprobajte receptZubatac na brudet ‘ljubi‘ cappellette, jeste li ih ikad pokušali napraviti od kozjeg sira i repova škampa?

Piše Ante Bebić
26. studenog 2021. - 14:50
Zut, Kornati, 070614. Mladi chef Ante Bebic u restoranu Festa na otoku Zut u Kornatima sprema cudesnu hranu za zahtjevne nauticare. Na fotografiji: jelo file kokota, capelletti punjeni sirom i skampima, demilace od skampa.Jadran Babić/Cropix

Kuha: Ante Bebić

U dublju tavu ulijte maslinovo ulje i na hladno dodajte šalšu, koncentrat rajčice, isjeckani češnjak i kapulu, peršin, te sve dobro promiješajte.

Dodajte malo ribljeg temeljca da popliva i kuhajte na laganoj vatri dok provrije.

Potom dodajte fete zubaca (oko 2 cm), ostatak temeljca i bijelo vino, te lagano kuhajte do 20 minuta.

Par minuta prije kraja dodajte cappellette skuhane u slanoj vodi.

Njih pravimo od 50 dag oštrog brašna, 4 razmućena jaja i žlice maslinova ulja. Mijesimo dok ne dobijemo gustu smjesu, pa kroz valjak za tjesteninu izvučemno dvije trake široke 6 i duge 60 cm.

Na jednu traku svaka 3 cm stavimo malo kozjeg sira i repa škampa, a potom sve pokrijemo gornjom trakom tijesta i režemo.

Stisnemo rubove i oblikujemo cappellette koje 5 minuta kuhamo u slanoj vodi.

Pri serviranju narežite svježu rajčicu na nepravilne komadiće i posložite po jelu, te dodajte lovorov list.

Potrebno je (za 4 osobe):

1/2 dcl bijelog vina
4 režnja češnjaka
2 manje kapule
prstohvat peršina
1/2 lit ribljeg temeljca
5 žlica maslinova ulja
50 dag oštrog brašna
4 jaja

19. siječanj 2022 14:43