Kuha: Ante Bebić
U dublju tavu ulijte maslinovo ulje i na hladno dodajte šalšu, koncentrat rajčice, isjeckani češnjak i kapulu, peršin, te sve dobro promiješajte.
Dodajte malo ribljeg temeljca da popliva i kuhajte na laganoj vatri dok provrije.
Potom dodajte fete zubaca (oko 2 cm), ostatak temeljca i bijelo vino, te lagano kuhajte do 20 minuta.
Par minuta prije kraja dodajte cappellette skuhane u slanoj vodi.
Njih pravimo od 50 dag oštrog brašna, 4 razmućena jaja i žlice maslinova ulja. Mijesimo dok ne dobijemo gustu smjesu, pa kroz valjak za tjesteninu izvučemno dvije trake široke 6 i duge 60 cm.
Na jednu traku svaka 3 cm stavimo malo kozjeg sira i repa škampa, a potom sve pokrijemo gornjom trakom tijesta i režemo.
Stisnemo rubove i oblikujemo cappellette koje 5 minuta kuhamo u slanoj vodi.
Pri serviranju narežite svježu rajčicu na nepravilne komadiće i posložite po jelu, te dodajte lovorov list.
Potrebno je (za 4 osobe):
1/2 dcl bijelog vina
4 režnja češnjaka
2 manje kapule
prstohvat peršina
1/2 lit ribljeg temeljca
5 žlica maslinova ulja
50 dag oštrog brašna
4 jaja