StoryEditorOCM

morski kuharDonosimo recept za viški brudet koji spaja lubina, tunu, tigraste kozice, brbavice i fažol. A na vrh ide - kadaif!

Piše Marija Čović
19. veljače 2022. - 08:02

    Lubine očistiti i filetirati. Brbavice oprati, te paziti da na njima ne ostane pijeska. Očistiti kapulu i češnjak, te kapulu izrezati na rezance, a češnjak na listiće, petrusimul sitno nasjeckati.

    Na maslinovu ulju zažutiti kapulu, kad uvene dodati pelate i koncentrat rajčice. Dodati kosti od lubina i glave, te podliti bijelim vinom i vodom koja treba prekriti sve sastojke u posudi u kojoj se kuha.

    Nakon toga dodati listiće češnjaka, usitnjeni petrusimul, sol i papar, te čili papričice po želji. Kuhati na laganoj vatri 30 minuta.

    Nakon toga izvaditi kosti i glave od lubina, te dodati fažol koji je prethodno bio namočen u hladnoj vodi 24 sata. Kuhati dok se fažol ne skuha. Kad je fažol skuhan, procijediti ga. Štapnim mikserom ga izblendati, te ga potom kroz finu cjediljku pro...

    04. studeni 2024 23:39