POTREBNO JE (za 4 osobe):
1 kg odrezaka morskog psa
25 dag grožđica
10 dag kapule
10 dag pinjola
1,5 dl vinskog octa
2 dl bijelog vina
češnjak
sol i papar
maslinovo ulje
PRIPREMA:
Kapulu nasjeckati na listiće te dinstati na maslinovu ulju, uz dodatak soli, papra i nasjeckanog češnjaka.
Zaliti kvasinom i bijelim vinom, te dodati papar u zrnu i prethodno u vodi namočene grožđice.
Dodati i malo vode, sve kuhati dok se ne reducira, ako je potrebno još začiniti po želji.
U plitku zdjelu posložiti odreske morskog psa, pa ih preliti marinadom.
Sve posuti i prženim pinjolima, te staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Mali savjet: kao prilog uz ove odreske morskog psa odlično ide ukiseljeni motar.
KUHA:
Dane Tahirović, majstor kuhar konobe-pizzerije ‘Zora bila’, Split