Poznati kuhar Sanel Berbić iz 'Stara konobe' u Fažani podijelio je s nama recept za pikantni brudet od srdela.
Potrebno je za 2 osobe:
• Srdele 0.5 kg
• Kapula 1 glavica
• Češnjak 4 režnja
• Maslinovo ulje
• Malvazija ili drugo bijelo vino
• Sol, papar
• Peperončin
• Pelati
• Palenta
• Kadulja, bosiljak
• Grana padano 50 g
• Riblji temeljac
Priprema:
Na zagrijanom ulju prepržite sitno sjeckanu kapulu i češnjak. Kada kapula potamni dodajte malo pelata, zalijte s bijelim vinom i ribljim temeljcem. Dodajte sol, papar, peperončin i kadulju i kuhajte pet minuta.
U dobiveni umak dodajte sardele i kuhajte još pet minuta na laganoj vatri.
Na laganoj vatri skuhajte palentu i dok je vruća dodajte ribani sir (Grana padano), kadulju i bosiljak. Istresite u pleh i...