StoryEditorOCM

made in croatiaHrvatska dama za visoko društvo: testirali smo Pelagosu 33, spoj luksuza, stila i avanture

Piše SERGIJE DVORNIK
24. lipnja 2024. - 09:42

Jahtice modernog dizajna, koje su u mogućnosti pružiti spoj luksuza, stila i avanture za 12 osoba, tražena su roba u inozemstvu, a sve su zastupljenije i na našem moru. Pa još kada takvo plovilo nosi oznaku made in Croatia, tada definitivno zaslužuje našu pažnju.

Razmažena niša

Težnju hrvatskog turizma da izađe iz zone komfora obilježenog jednostavnom ponudom mora, sunca i obale, prije više godina prepoznali su Fabjan Viđak, našoj nautičkoj javnosti poznat otprije po projektima modernog i jedinstvenog dizajna, i Ante Miličić, poduzetnik koji se već više godina bavi morskim prijevozom turista, začinjenim dozom luksuza i vrhunskim doživljajem. Svojim plovilom Pelagosa 33 potražili su svoje mjesto u ovoj razmaženoj niši.

Moderna i minimalistička, ali sportski naglašena linija profila budi asocijacije na prestiž, kvalitetu, brzinu. Sve nepotrebno sklonilo se od pogleda povišenim bokovima, velikim vjetrobranom što se proteže gotovo do kraja kokpita, pa je čak i sidro skriveno. Izvlači se iz trupa posebnim mehanizmom kada je to potrebno. Unatoč okomitom pramcu i relativno visokim bokovima, dizajneri su uspjeli elegantno integrirati prelazak siluete na izduženu krmenu platformu Pelagose 33.

24. lipanj 2024 09:47