StoryEditorOCM

dan planeteOve subote najavljene akcije čišćenja podmorja: ronioci i volonteri stižu u Trogir i Milnu na Braču

Piše OM
21. travnja 2023. - 09:15

Povodom Dana planeta zemlje, Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom Jastog Trogir ove subote (22. travnja) u 11 sati organiziraju ronilačko – ekološku akciju čišćenja podmorja "EKO TROGIR 2023.".

Akcija će se održati u uvali Marinova draga na otoku Čiovu s predviđenim trajanjem do 14 sati. Cilj navedene akcije jest doprinijeti podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša te čišćem moru na plažama na području grada Trogira.

Također, ove subote će se i u organizaciji Turističke zajednice općine Milna, HGSS Split te Ronilačkog kluba Draulik Milna s početkom u 11 sati organizirati akcija čišćenja podmorja. Akcija čišćenja održavat će se u mjestu Milna uz samu rivu Rivu. 

Milna je nautičko središte otoka Brača, sa preko 300 vezova u moru, za što je prošle godine dobila  Priznanje Mnistarstva turizma i sporta  kao finalist u kategoriji  najbolje nautičke destinacije.

- Ovo je jedan od načina na koji želimo očuvati ljepotu i kvalitetu Milne kao nautičke destinacije i podići svijest o važnosti očuvanja prirode i ekologije mora - poručili su organizatori.

18. travanj 2024 20:09