StoryEditorOCM

struka na okupuO čemu pričaju ribari kada se susretnu? Saznat ćemo idućega vikenda u Bolu

Piše M.I.
3. listopada 2022. - 19:00

Najveće godišnje okupljanje ribarske struke – 25. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore održat će se u Bolu na Braču od 7. do 9. listopada u hotelu "Elaphusa", nakon dvije godine stanke zbog pandemije.

Na ovom događanju sudjelovat će veliki broj ribara iz cijele Hrvatske kako bi iskoristili priliku za iznošenje problema i postavljanje direktnih te konkretnih pitanja nadležnima vezano za rješenja za njihovo poslovanje.

Na ovogodišnjem susretu očekuju se tri panel rasprave sa zanimljivim temama: "Aktualno stanje i izazovi hrvatskog ribarstva", "Inspekcijski nadzor u ribarstvu" te "Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027." Sudionici panela bit će predstavnici nadležnih ministarstava i institucija važnih za struku, kao i vodstvo Ceha ribarstva i akvakulture Hrvatske obrtničke komore.

image
Tom Dubravec/Cropix

Hrvatska obrtnička komora i Ceh za ribarstvo i akvakulturu organiziraju susrete ribara kako bi okupili sve ključne dionike na jednom mjestu i kako bi se raspravljalo o onome što je aktualno u ribarstvu. Krajnja svrha susreta jest pomoći ribarima da savladaju prepreke na koje nailaze, pružiti im podršku te maksimalno rasteretiti njihov rad.

U petak 7. listopada planirano je okupljanje sudionika te održavanje zatvorenih sjednica Ceha ribarstva i akvakulture HOK-a s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, dok je ključni dan događanja, subota 8. listopada, a zatvaranje skupa planira se 9. listopada.

Sudjelovanje na radnom dijelu 25. Susreta ribara je slobodno za sve uzvanike i članove Hrvatske obrtničke komore.

27. travanj 2024 03:35