Hobotnicu očistiti i kuhati u plavcu i vodi s dodatkom lovorovog lista i papra u zrnu.
Skuhati brudet od mišance s kapulom, pelatima, maslinovim uljem, češnjakom, paprom i bijelim vinom.
Kad je gotov, očistiti ribu i vratiti je u umak pa izmiksati.
Palentu skuhati na uobičajeni način i oblikovati u kalupu.
Kad je hobotnica skoro gotova (al dente), malo je popeći na gradelama ili grill tavi te servirati na kremi od brudeta uz palentu kao prilog.
Kuha: Ivica Madunić
Potrebno za dvije osobe
- 60 dkg krakova sirove hobotnice
- 1 litra plavca
- 1 litra vode
- lovorov list
- papar u zrnu
- pola kilograma razne ribe za brudet
- 20 dkg palente
- pelati
- maslinovo ulje
- kapula
- češnjak
- petrusimul
- sol, papar
- 1 dcl bijelog vina