StoryEditorOCM

morski kuharOvo autohtono jelo ribara i težaka pravi je gastronomski užitak: donosimo recept za bigule s crvenim kupusom i kalamarima

Piše Đorđe Stošić
8. svibnja 2022. - 08:11

Autohtono jelo s juga Istre, jelo ribara i težaka:

Jedan crveni luk sitno nasjeckajte i ubacite u zagrijanu tavu s maslinovim uljem.

Nakon pet minuta dodajte narezani crveni kupus, podlijte ribljim temeljcem, poklopite i pirjajte još desetak minuta dok se sastojci ne sjedine i omekšaju.

U međuvremenu, kolutiće kalamara pobrašnite i zapecite u drugoj tavi na vrućem ulju uz dodavanje ribljeg temeljca, poklopite i dinstajte desetak minuta dok ne omekšaju.

Skuhajte pastu (bigule), izvadite kupus i usitnite ga blenderom da dobijete kremastu smjesu.

Kremu od kupusa, kuhanu pastu i kalamare spojite, prokuhajte svega desetak sekundi i servirajte.

Krakove kalamara pobrašnite, ispecite u dubokom ulju kako bi zasjali na vrhu ovog starog gastronomskog užitka.

Kuha: Nebojša Radonić

POTREBNO JE...

25. studeni 2022 17:32