StoryEditorOCM

morski kuharKombinacija škarpine, fritula i azijske hrane? Dapače! Donosimo vrhunski recept u režiji chefa Brace Sanjina

Piše Marija Čović
13. ožujka 2022. - 08:12

Od kostiju škarpine skuhati temeljac i u njemu kuhati bob, slanutak, na kockice izrezanu mrkvu i krumpir, podliti s malo bijeloga vina, stalno treba dolijevati temeljac kao kad se priprema rižot, a kad je povrće napola gotovo, staviti na njega filet škarpine i poklopiti, gotov je za otprilike pet minuta.

Za fritule jedno jaje, oštro brašno, vodu, prašak za pecivo, meso škampa i blitvu narezanu na rezance umijesiti u tijesto i oblikovati fritule, najlakše kao žličnjake, i popržiti u dubokom ulju.

Azijska hrska napravi se tako da se indijski oraščić istuče u sitnije komadiće i tostira na tavi, sjemenke lana se također tostiraju, kruh se nareže na sasvim male kockice i poprži u ulju, sve zajedno izmiješati s naribanom koricom limete, začiniti po ukusu.

Filet škarpine...

23. travanj 2024 22:12