StoryEditorOCM

morski kuharCarpaccio od punjene lignje ‘ljubi‘ umak od avokada, soka limuna i naranče, poslužite ga s rukolom i maslinovim uljem

Piše Marija Čović
29. siječnja 2022. - 13:26

Lignju očistiti i kratko (do pet minuta) blanširati u kipućoj posoljenoj vodi. Glavu lignje s lososom i tunom u multipraktiku samljeti s malo soli i maslinovog ulja u pastu.

Time napuniti lignju (po visini) do pola i u nadjev zabosti tanke štapiće od narezane žute i crvene paprike i tikvice. Napuniti lignju nadjevom do kraja i u njega opet zabosti štapiće povrća.

Napunjenu lignju zamrznuti (može se pripremiti i dan ranije, a u zamrzivaču može ostati i dulje vrijeme).

Od avokada, mini rajčica, soka limuna i naranče, nekoliko listova rukole i peperoncina štapnim mikserom napraviti umak.

Na tanjur staviti podlogu od rukole začinjene umakom, solju i maslinovim uljem, smrznutu lignju tanko narezati (po mogućnosti salamoreznicom) i aranžirati na podlozi od rukole, lagano...

20. travanj 2024 06:09