StoryEditorOCM

više od sataRonilačko računalo za svaki dan: uz mnoštvo funkcija, Garmin Descent G1 ima i posebno zanimljiv način rada apnea

Piše Ž. S.
11. travnja 2022. - 14:11

Descent G1 dopunjava popularnu Garmin seriju ronilačkih računala s novim robusnim dizajnom i opcijskim solarnim punjenjem. S lako čitljivim zaslonom visokog kontrasta i kućištem od 45 mm, serija G1 ima vodootpornost do 100 metara usklađenu s nepropusnim gumbima i safirnim lećama.

Dostupni u više boja i kompatibilni s Garmin QuickFit narukvicama, ronioci mogu mijenjati duge i kratke naramenice za nošenje preko mokrih odijela.

Descent G1 nudi punjivu bateriju do 25 sati u načinu ronjenja, do 3 tjedna u načinu rada pametnog sata i do 4 mjeseca u načinu rada pametnog sata uz modele solarnog punjenja.

Sat je opremljen funkcijama za rekreativne ronioce pa sve do iskusnih tehničkih ronilaca s podrškom za više načina ronjenja uz jednu vrstu plina i višestruke mješavine plinova (uključujući zrak, nitrox, trimix i čisti kisik), ronjenje s mjeračem, ronjenje na dah, podvodni ribolov na dah i i ronjenje s uređajem zatvorenog kruga disanja (rebreather). G1 serija također sadrži 3-osni digitalni kompas i vibracijska upozorenja o dubini.

Ronioci izravno na zapešću mogu vidjeti dubinu, trajanje ronjenja, temperaturu, NDL/TTS, brzine izranjanja/zaranjanja, mješavinu plinova, vrijednost PO2, N2 zasićenost dušikom, informacije o dekompresiji/sigurnosnom zaustavljanju i vrijeme (doba dana), sve prilagodljivo prema potrebi.

Posebno zanimljiv je način rada apnea uz dodatne metričke podatke poput brzine izrona i zarona za bolju analizu performansi između zarona.

Descent G1 će automatski označiti površinske ulazne i izlazne točke u vodi koristeći podršku za više GNSS satelita i zabilježiti ih u Garmin Dive2 aplikaciji tako da ronioci mogu lako pregledati detaljnu analizu svake aktivnosti ronjenja, uključujući maksimalnu dubinu i vrijeme na dnu.

Descent G1 serija pruža mnoštvo wellness funkcija, uključujući napredno praćenje spavanja s ocjenom spavanja i sadrži niz ugrađenih sportskih aplikacija za zatvorene prostore kao i GPS sportskih aktivnosti s omiljenim programima koji uključuju plivanje, planinarenje, trčanje, biciklizam, golf, jogu i surfanje.

Uz integrirani Surfline Widget omogućen je vizualni prikaz informacija o plimi, visini valova, vjetru i ocjeni kvalitete surfanja izravno na zapešću.

Dok su između aktivnosti, korisnici mogu iskoristiti prednosti povezanih funkcija kao što je Garmin Pay za plaćanja u pokretu, primati obavijesti o pozivima, SMS-ovima, kalendarskim podsjetnicima, ažuriranjima društvenih medija, najnovijim vijestima i još mnogo toga kada su upareni s kompatibilnim pametnim telefonom.

Descent G1 i Descent G1 Solar prodaje Garmin Hrvatska po preporučenim maloprodajnim cijenama od 4330 kn, odnosno 5120 kn.

18. travanj 2024 04:48