StoryEditorOCM

domet od 106 metaraProgresivne ‘naočale‘ za velike dubine: Garmin ‘izbacio‘ sondu koja donosi revolucionarnu tehnologiju, a namijenjena je i manjim plovilima

Piše G. J.
8. kolovoza 2022. - 13:12

Ljubitelji dubinskog ribolova sigurno će biti zadovoljni novom Garminovom sondom LiveScope XR koja donosi revolucionarnu live-scanning sonar tehnologiju i za manja plovila.

S dometom od 106 metara ispod i ispred broda, sonda nudi izvrsnu oštrinu slike na malim i velikim udaljenostima u realnom vremenu.

Funkcija Reverse Range omogućuje korisniku iskorištavanje više zaslona za prikaz ribe i strukture. Za detaljniji prikaz neposredno uz plovilo, Compress Range ima pogled uživo s oštrim detaljima izbliza, dok još uvijek dopušta ribaru da u isto vrijeme drži na oku ciljeve koji su udaljeniji.

Sa sedam paleta boja koje mogu izabrati, ribari mogu vidjeti ribu i strukturu u živopisnom kontrastu i jasnoći.

Kao i prethodni modeli, LiveScope XR je opremljen dodatnim senzorima koji mu omogućuju stalno prilagođavanje sonara da bi kompenzirao kretanje plovila, što znači da će čak i u teškim uvjetima ribari i dalje vidjeti stabilnu sonarnu sliku, čak i na većem dometu.

LiveScope XR pruža tri jedinstvene točke gledanja s jednim nosačem koji se lako može prilagoditi ribolovnim tehnikama i željama ribolovca, bez korištenja alata.

Jednostavno okrenite sondu naprijed da biste uživo vidjeli što se nalazi ispred broda; usmjerite je prema dolje da biste vidjeli izravno ispod trupa, te bočno za izviđanje otvorenih voda ili obala.

Sustav LiveScope XR uključuje kompaktnu crnu kutiju GLS 10 s pretvaračem LiveScope XR LVS62 zajedno s cijevi motora za trolling i kompletom za montažu na osovinu, nosačem i jednostavnim plug-and-play konektorom Garmin Marine Network za jednostavnu instalaciju i integraciju s kompatibilnim uređajem za skeniranje.

Cijena kompleta je 3199 eura, a sama sonda je 2410 eura. Uz besplatno ažuriranje softvera, LVS62 (prodaje se zasebno) može se dodati u postojeću crnu kutiju sustava LiveScope za korisnike koji žele nadogradnju.

LiveScope XR kompatibilan je sa širokim rasponom Garmin GPSMAP i ECHOMAP uređaja i kombiniranih jedinica. 

19. travanj 2024 11:11