StoryEditorOCM

pod jedrimaZajednički projekt Jedriličarskog kluba Split i ukrajinskih jedriličara

Piše M.I.
18. studenog 2022. - 11:00

Jedriličarski klub Split provodi kampanju "Pomorsko je dobro", pod paskom Splitsko-dalmatinske županije, pa je klub je u suradnji sa brojnim sportašima uspješno prijavio zajednički projekt - "Zajedno pod jedrima".

Naime, od veljače ove godine JK Split priključio se tim od dvadesetak ukrajinskih jedriličara i jedriličarki, koji su ovaj klub prihvatili kao trening bazu i novi sportski dom.

Tako se ovog vikenda u klubu održava međunarodna regata za klasu Optimist, na kojoj će nastupati 116 natjecatelja iz 19 klubova, a ukrajinski sportaši ponovno će dati ruke u organizaciji velikog natjecanja.

Inače, u sklopu projekta, ukrajinski jedriličari uključuju se u aktivnosti koje tijekom godine organizira ovaj veliki splitski klub. Od organizacije jedriličarskih regata i ekoloških akcija čišćenja podmorja, dosad nijedna klupska aktivnost nije prošla bez njihove pomoći.

Imali su priliku i zajedriti na klupskim regatama krstaša - 69. Splitovoj regati krstaša na ruti Split- Jelsa - Split i nedavno održanom 15. Kupu Kaštelanskog zaljeva i to kao članovi klupskih posada, bok uz bok najboljim klupskim jedriličarima.

Uključivanjem u klupske aktivnosti, ukrajinski sportaši i sportašice polako postaju punopravnim članovima ovog velikog sportskog kolektiva.

26. travanj 2024 02:26