StoryEditorOCM

teška mehanizacijaZahuktali se radovi: započelo kopanje morskog dna u splitskoj gradskoj luci

Piše PSD
17. ožujka 2021. - 15:38

Velika dizalica "Pomgrada" stigla je u splitsku gradsku luku gdje se započelo s radovima kopanja morskog dna u sklopu rekonstrukcije i uređenja tog dijela luke. 

Podsjetimo, radovi na proširenju Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci započeli su 18. veljače, a trajat će devet mjeseci. 

Ovim zahvatom omogućit će se kvalitetan privez katamarana, kao i proširenje putničkog koridora i bolja protočnost putnika, ali i ostalih pješaka koji koriste Obalu kneza Domagoja. 

image

 

Trenutačno je obala široka oko četiri metra, a plan je proširenje na devet i pol metara prema moru, s ukupnom dužinom od 260 metara. Bit će popločana kamenom te opremljena komunalnom opremom, rasvjetom, opskrbnim ormarićima za brodove, dodatnim zelenim površinama i dekorativnim podnim pločama koje će vizualno razdvajati dio za privez, ukrcaj, iskrcaj i opskrbu brodova od dijela koji služi za pješačku komunikaciju. Projektom je osigurana i pristupačnost osobama s invaliditetom.

Ovaj projekt je, podsjetimo, financiran kroz projekt "Renesansa na hrvatskoj obali", koji je prošle godine pokrenulo Ministarstvo mora. Procijenjena vrijednost je 42,6 milijuna kuna, od čega je 36 milijuna financirano iz Kohezijskog fonda, a preostali iznos iz državnog proračuna.

20. travanj 2024 15:58