StoryEditorOCM

tužna vijest iz puleUginula morska kornjača koju su usred noći iz ilegalne ribarske mreže oslobodili šibenski eko-aktivisti

Piše OM
2. listopada 2022. - 09:12

U petak 29.9. 2022. godine u naš Centar za oporavak morskih kornjača pristigla je glavata želva u kritičnom stanju. Jedinka je dan prije bila zapetljana u ilegalnu mrežu stajaćicu u Šibeniku. Iako je tim ronioca uspio jedinku izvaditi iz mreže njeno zdravstveno stanje je bilo i dalje kritično. Nažalost, kornjača je nakon dolaska u naš Centar tijekom noći uginula, objavio je Aquarium Pula na svojoj Facebook stranici.

Pristigla je s povećom ozljedom oklopa, ali detaljnijim je pregledom ustanovljeno kako je rana starija nekoliko mjeseci te je vezivno tkivo već očvrsnulo. Jedinka je duže vrijeme provela zapetljana u mreži, te je moguće da je to bila ključna stavka ovakvog ishoda, međutim točne će se informacije znati tek nakon službene sekcije koja će se provesti u HVI-u. Zahvaljujemo se g. Goranu Šimiću, grupi Kornjace.com – Divni Svijet Kornjača i svima koji su pomogli u akciji spašavanja, kažu u Aquariumu Pula.

19. travanj 2024 16:56