StoryEditorOCM

lungomareSvečano ‘spojeni‘ Vodice i Tribunj! Kad svi radovi budu gotovi dobit će se jedna od najdužih šetnica uz more u Dalmaciji

Piše Šibenski.hr
28. lipnja 2022. - 11:59

Simboličnim presijecanjem vrpce na novoizgrađenom kamenom mostu i sadnjom stabala otvoren je prvi dio šetnice Tribunj-Vodice. Gradnju mosta financirale su Općina Tribunj i Grad Vodice i most je, kako je kazao načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić, primjer spajanja i dobre suradnje između dva mjesta, javlja Šibenski.hr.

Kako je istaknuto, šetnica je duga 400 metara, a koštala je oko 1,7 milijuna kuna bez PDV-a. U sklopu radova postavljena je javna rasvjeta, klupe, uređen zeleni pojas, postavljeni tuševi te je uređen i dio plaže.

- Ishodavanje dozvole započelo je u vrijeme mandata biše gradonačelnice Branke Juričev-Martinčev, a dozvola je dobivena 2017. godine. Projekt uređenja obalnog pojasa Punta-Blata-Bristak podijeljena je prošle godine u faze kako bi se moglo krenuti u izgradnju ove šetnice. Prvu fazu projekta, odnosno izgradnju šetnice financirao je Grad Vodice, dok je kompletno uređenje ovog ovog pojasa zahtjevan i skup projekt koji Grad ne može iznijeti sam. Prema našim informacijama, otvorit će se fondovi za uređivanje ovakvih dužobalnih pojaseva – kazao je Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica.

Otvorenju je prisustvovao i vodički župnik don Frane Glasnović koji je blagoslovio šetnicu, a u popratnom programu nastupili su Vodička glazba, mažoretkinje i klapa Bunari, piše portal Infovodice.

Podsjetimo, Grad Vodice je uredio dio šetnice uz more od Bristaka do Tribunja, a nakon što je Općina Tribunj izgradio svoj dio dobit će se jedna od najdužih šetnica uz more u Dalmaciji. Lungomare, u neprekinutom nizu od Srime preko Vodica do Sovlje, bit će dugačak čak 10 kilometara.

18. travanj 2024 01:55