StoryEditorOCM

Igra u plavomSimpatični dupini snimljeni u zimskom obilasku Jadrana, pogledajte igru mame i mladunaca

Piše JL
4. veljače 2023. - 13:00

Iz Instituta Plavi svijet objavili su fotografije zaigranih dupina, koje su njihovi zaposlenici vidjeli tijekom terenskog izlaska. Jato je bilo veoma raspoloženo, pa su uspjeli i snimiti nekoliko dražesnih fotografija, prenosi Jutarnji list.

- Zimsko druženje! Naša istraživačka ekipa snimila je igru majki i mladunaca. Tijekom terenskog izlaska uočili su ukupno 12 poznatih jedinki koje su često viđene na zapadnoj strani otoka Lošinja - napisali su na Facebooku, uz snimljene fotografije.

Na svojim terenskim izlascima, koje koriste za promatranje dupina, uvijek snime zabavne prizore. Većinu tih sisavaca ionako dobro poznaju, premda ponekad vide i nekog novog. Posebno im je zadovoljstvo kada nekog starog znanca vide nakon nekog vremena, jer to znači da je životinja živa i zdrava.

Pošto ih dobro poznaju, znaju i tko je kakav. Ima onih sramežljivijih, onih koji su vrhunski skakači i uvijek izvode prave akrobacije u zraku, kao i drugih, koji nisu toliko zainteresirani za poziranje, no ipak ih prepoznaju dok rone ispod njih.

image

Plavi svijet

image

Plavi svijet

image

Plavi svijet

image

Plavi svijet

18. travanj 2024 09:16