StoryEditorOCM

unatoč pandemijiRang-lista vodećih svjetskih pomorskih središta ostala je nepromijenjena, Singapur je već osmu godinu za redom na vrhu

Piše OM
18. srpnja 2021. - 13:55

Zbog veličine svoje luke, međunarodnih brodskih posrednika, ulagača, odvjetnika i osiguravatelja te podržavajuće vladine politike, već osmu godinu za redom Singapur je proglašen vodećim svjetskim pomorskim središtem, piše Offshore energy.  

”Singapur je ponovno na vrhu indeksa globalnih pomorskih lokacija. Uz snažnu podršku lučkih operatera, industrijskih partnera, udruga i sindikata, Singapur je zadovoljio sve potrebe sektora i odigrao svoju ulogu u opskrbi usred pandemije Covid-19 virusa”, izjavio je Quah Ley Hoon, izvršni direktor pomorske i lučke uprave Singapura (MPA), prenosi Pomorac.hr.  

Unatoč značajnom padu globalne trgovine i poteškoćama u poslovanju u 2020. godini uzrokovanih pandemijom, položaj vodećih svjetskih pomorskih središta ostao je nepromijenjen. London, Šangaj, Hong Kong i Dubai i dalje su sljedeća četiri najjača pomorska središta.

”Ovogodišnje rang-liste napravljene su uz pandemiju koronavirusa i velike poteškoće u poslovanju diljem svijeta. Bez obzira na izazove, pohvala svim pomorskim središtima jer su odigrali ključnu ulogu u pomorskoj trgovini”, rekao je izvršni direktor baltičke burze.

25. travanj 2024 01:50