StoryEditorOCM

župan u obilaskuRadovi na lučkoj infrastrukturi na Pelješcu i Korčuli odvijaju se u skladu s rokovima, mještani Dube Pelješke prikupili milijun kuna za lukobran

11. ožujka 2022. - 09:42

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je u četvrtak kako se radovi na proširenju luke u Trpnju i izgradnji valobrana u Dubi Pelješkoj na Pelješcu te izgradnji komunalnog dijela luke Račišće na Korčuli odvijaju u skladu s rokovima.

Projekt u Trpnju vrijedan je 18 milijuna kuna, u Dubi Pelješkoj dva milijuna kuna, a u Račišću 2,5 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić je prilikom obilaska radova istaknuo da će izgradnjom obale Trpanj dobiti novi centar mjesta, s pristupom trajektu i s parkiralištima, što će donijeti novu kvalitetu.

„U Dubi Pelješkoj projekt izvode Županija, Županijska lučka uprava i mještani, što je pohvalno. Novi valobran bit će dovršen kroz nekoliko mjeseci i zaštitit će lučicu, a dobit ćemo i oko 40 sigurnih vezova. U Račišću ćemo dobiti 70 vezova. To je dio programa kojim ukupno planiramo novih 1.500 komunalnih vezova u ovom mandatu“, rekao je Dobroslavić.

Načelnik Općine Trpanj Jakša Franković podsjetio je kako je kroz trajektnu luku u Trpnju u turističkoj sezoni prolazio velik broj vozila, a čekalo se na državnoj cesti.

„To nam je bilo neprihvatljivo. Sad ćemo dobiti veći ukrcajni prostor. Cilj je poboljšati kvalitetu života mještana. Dobit ćemo 170 metara nove šetnice, javnu rasvjetu, zeleni pojas i ormariće za prihvat i vezivanje plovila te istezalište za manja plovila. Mi još imamo osigurati sredstva za deset tonsku dizalicu“, izjavio je Franković.

Pohvalio je mještane Dube Pelješke koji su pokrenuli inicijativu za izgradnju lukobrana i prikupili milijun kuna kako bi njihova plovila bila sigurna.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić istaknuo kako će se uređenjem postojećeg dijela luke u Račišću postavljanjem valobranskog gata dobiti 74 nova veza za mještane.

26. lipanj 2024 10:35