StoryEditorOCM

stigao u hrvatskuPomorac s ‘Mirjane K‘: Brod je već prije bio u katastrofalnom stanju. Vlasnik je tražio da idemo u Indiju, ali većina nas je to odbila

Piše OM
19. kolovoza 2022. - 11:09

- Ne znam po kojim to zakonskim osnovama mi nisu dopuštali iskrcaj s broda i povratak kući, u Hrvatsku, iako mi je grčki liječnik izdao nalaz po kojemu nisam bio sposoban za rad, a i istekao mi je ugovor o radu na brodu. I sve to u 21. stoljeću, u jednoj od zemalja Europske unije. Grčke vlasti su se prema meni, a i prema ostalim članovima posade ponijele kao da smo kriminalci. Pa nisam nikog ubio ili opljačkao banku i bio osuđen u Grčkoj da si uzimaju za pravo hoće li me ili neće pustiti da odem kući, priča za Novi list član posade broda "Mirjana K", napuštenog od strane brodovlasnika, u grčkoj luci Pirej, koji je prošle subote stigao kući, u Hrvatsku, gdje mora na operaciju žuči.

- Ja sam na tom brodu već odradio jedan ugovor, tada je s plaćama bilo sve u redu, ali je brod već tada bio u katastrofalnom stanju, a sad je u još gorem. Generator se "popravlja" još od prvog mjeseca, a da ne govorim u kakvom je stanju brodski pogon općenito. I onda je gospodin Klanac od nas tražio da s takvim brodom idemo u Indiju, što smo, svi osim zapovjednika i prvog časnika palube, odbili, jer brod nije sposoban za takvo putovanje - dodao je.

Ostali članovi posade broda, pod menadžmentom riječke tvrtke Alveus Capital kojoj je na čelu Alan Klanac, bivši predsjednik uprave Jadrolinije, i dalje su na brodu, na sidrištu ispred Pireja, a iako je brod proglašen napuštenim te su osiguravatelji izrazili spremnost da plate repatrijaciju i zaostale plaće posade, i dalje ne mogu kućama, jer to ne dopušta tamošnja lučka uprava, piše Novi list.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

25. travanj 2024 04:16