StoryEditorOCM

Ronilačke atrakcijePodvodna baština kao novi oblik turističke ponude

Piše M.I.
9. studenog 2022. - 10:39

Ovog petka od 9 sati Hrvatski pomorski muzej Split domaćin je radionice"Hrvatski ronilački turizam: izazovi i potencijali" koja će umrežiti tour-operatore, ronilački sektor i proizvođače sadržaja virtualne i proširene stvarnosti (VR/AR).

Događaj se održava u sklopu projekta WRECKS4ALL – Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude, INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Na radionici će se govoriti o stanju ronilačkog turizma RH te destinacijskom menadžmentu ronilačkih lokaliteta, a uz primjere dobre prakse potaknut će se promišljanje o valorizaciji kulturne baštine i njenom turističkom potencijalu ostvarivom kroz nove digitalne tehnologije.

Događaj će ujedno poslužiti za daljnje umrežavanje dionika iz turističkog, ronilačkog i IT sektora.

Tom prigodom predstavit će se lokaliteti podvodne kulturne baštine Republike Hrvatske snimljeni u WRECKS4ALL projektu. Voditeljica radionice je dr. sc. Mijana Matošević Radić.

image

Interaktivni kiosk koji sadržava podmorske lokalitete u Splitsko dalmatinskoj županiji

Vladimir Dugandžić/Cropix

U nizu aktivnosti ovog projekta, u Hrvatskom pomorskom muzeju Split u siječnju je predstavljen novi interaktivni kiosk namijenjen multimedijalnoj interpretaciji podvodnih arheoloških lokaliteta Splitsko-dalmatinske županije. Dio je to sveobuhvatnih nastojanja muzeja u prezentaciji pomorske baštine putem novih tehnologija.

24. travanj 2024 20:53