StoryEditorOCM

milimetar od arterijeMuškarac koji je preživio napad velike bijele psine opisao kako se obranio: Ugrizla za me bedro i trbuh, podigla u zrak i tresnula me o vodu. Nisam tuljan

Piše Damjan Raknić/Jutarnji list
17. srpnja 2022. - 09:55

Nakon što je 22. lipnja preživio napad velike bijele psine u vodama kod mjesta Pacific Grove u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, 62-godišnji Steve Bruemmer u srijedu je otkrio kako je došlo do napada i kako se obranio od psine, prenosi Jutarnji list.

Bruemmer je rekao da se nalazio otprilike 135 metara dalje od plaže kada ga je psina ugrizla za bedro i trbuh, podigla u zrak te ga zatim tresnula o vodu. Kako je otkrio u videu koji je objavio Medicinski centar Natividad u Salinasu u Kaliforniji, psina ga je nakon toga "ispljunula".

- Nisam tuljan - rekao je Bruemmer, inače umirovljeni profesor s Fakulteta Monterey Peninsula.

- Mislio je da sam tuljan. Mi nismo njihova hrana - dodao je.

- Gledao me, bio je odmah do mene. Pomislio sam da bi me ponovno mogao ugristi pa sam ga odgurnuo rukom i udario nogom. Nakon toga je otišao - ustvrdio je Bruemmer.

Kirurg Nicholas Rottler rekao je da su zubi psine za jedan milimetar promašili važnu arteriju u Bruemmerovom tijelu. Unatoč tome, umirovljeni je profesor prošao bez ozbiljnijih ozljeda.

- Moglo je završiti bitno gore - rekao je Rottler.

Nakon što ga je psina napala, Bruemmer je dozvao upomoć. Ubrzo su ga spasili veslač i veslačica na daskama te surfer.

Umirovljeni je profesor rekao da je u Medicinskom centru Natividad primio 28 jedinica krvi. Bruemmer je prilikom izlaska iz bolnice zahvalio djelatnicima centra i donatorima krvi koji su mu spasili život.

- Idem kući. Želim zahvaliti Natividadu, dobrim Samaritancima, ljudima na plaži i vozaču hitne pomoći s ‘teškom nogom‘. Bez vas se ne bih izvukao. Hvala i donatorima krvi. Idem kući. Oporavit ću se. Bit ću dobro zahvaljujući vama - rekao je Bruemmer.

Bruemmer je prilikom izlaska iz Medicinskog centra Natividad na sebi imao majicu na kojoj je pisalo "Preživio sam napad velike bijele psine".

01. prosinac 2022 08:21