StoryEditor

HAVARIJA NA MLJETUMario Orlandini: Ukrcao sam brodolomce, ali su mi rekli da fali još jedan. Našao sam nažalost čovjeka, ali bilo je prekasno

Piše DV
11. srpnja 2022. - 08:59

Jedna osoba je izgubila život u pomorskoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 15 sati u blizini Mljeta. Pola sata nakon havarije tijelo zapovjednika broda pronašli su spašavatelji.

Mario Orlandini, voditelj ronilačkog centra Aquatica Mljet, nalazio se na brodici koja je upućena na mjesto havarije. Dubrovačkom vjesniku je poslao fotografije na kojima se vidi kako je izgledalo mjesto nesreće nakon havarije. Opisao je nesreću:

- Nakon dojave da se brod prevrnuo i da su ljudi u moru digli su me iz Lučke uprave i isplovio sam. Ukrcao sam brodolomce, ali su mi rekli da fali još jedan. Našao sam nažalost čovjeka, ali bilo je prekasno, to je bio zapovjednik te brodice koji se nije izvukao.Val ih je okrenuo.

image

Lokacija nesreće

To je izletnički brod koji vozi s Pelješca na Mljet. Bilo je i malo dijete na brodu, od nekih 5-6 godina. Ukupno je bilo 9 putnika i zapovjednik plovila koji je nažalost preminuo. Bili su strani državljani na brodu, četvero slovenskih državljana i petero Francuza.

Slovenci su se vratili nazad na Pelješac u smještaj, dvoje Francuza isto na Pelješac, ova obitelj s malim djetetom su smješteni u hotel, ostali su bez robe, bez dokumenata, bez ičega, pa smo ih zbrinuli. Svi su medicinski zbrinuti.

Dobro su, nema nikakvih ozljeda, osim što su doživjeli šok. Reakcija je bila brza, brod je isplovio u 16 sati iz Pomene, mene su u 16.30 zvali, a u 16.40 sam već bio na mjestu događaja - ispričao je Orlandini.

26. rujan 2022 14:57