StoryEditorOCM

gužva u splituJadrolinija: Trajekti su nam puni u oba smjera, moramo biti zadovoljni jer nam je promet na 68 posto u odnosu na 2019. godinu

Piše Merien Ilić
17. srpnja 2021. - 16:03

Treći je vikend u srpnju, kada se posvuda na obali, kao i unutrašnjosti, očekuju prometne gužve. Ove subote u Splitu uobičajeni prizori spore vožnje od Pazara, preko Trajektne luke i mosta na Bačvicama, gdje je vječni prometni čep.

Ništa neobično, a naši vozači govore kako je i dobro stanje s obzirom na aktualne radove na dogradnji Gradske luke.

image
Joško Ponoš/Cropix

Unatoč svemu, kratkotrajne gužve u luci stvaraju se tek uoči i nakon izlaska vozila iz trajekata, što nam je potvrdila Jelena Ivulić iz "Jadrolinije".

– S obzirom na sve okolnosti oko trenutačnog epidemiološkog stanja, moramo biti zadovoljni jer nam je promet na 68 posto u odnosu na 2019. godinu.

Ovaj vikend očekujemo u splitskoj trajektnoj luci oko 50 tisuća putnika i 12.500 vozila. U petak smo imali izvanrednu liniju za Supetar, a evo i sada ide jedna izvanredna u istom smjeru.

Trajekti su nam puni u oba smjera zapravo, a nema nekih velikih zastoja osim prilikom iskrcaja, ali brzo se to riješi. Ovdje kod nas je jako živo, radimo 24 sata, a svi su na svojim mjestima, od djelatnika "Jadrolinije", Lučke uprave, stivadura, bobija, policije... – veli nam uvijek susretljiva za razgovor Ivulić.

image
Joško Ponoš/Cropix

Dodaje kako su svi trajekti dobro popunjeni, najviše za otoke Brač, Hvar i Vis, a s obzirom i na noćne smjene, vozači znaju čekati prve trajekte već preko noći u luci kako bi izbjegli gužve po vrućini.

– Ne sviđaju nam se promjene boja, iz zelene u narančastu, a možda i u crvenu. Nadamo se da će se ipak situacija normalizirati ako se svi budu pridržavali epidemioloških mjera. Svakako, mi bilježimo pozitivan rast prometa u splitskoj luci, pa nek tako i ostane – optimistična je.

image
Joško Ponoš/Cropix
19. travanj 2024 19:18