StoryEditorOCM

zeleni planoviIz Jadroplova najavljuju: feribotom na struju iz Splita do otoka

Piše M.I.
18. listopada 2022. - 19:05

Kako smo već pisali, firma Jadroplov ozbiljna je po pitanju novih poslovnih zamaha. Najavljuju prvi hrvatski feribot na struju za oko tisuću putnika i 156 automobila.

- Kako Jadroplov, kao lokalna kompanija u Splitu vodi računa da cijela ova regija živi većinom od turizma, za koji je bitan čist okoliš, razmišljalo se što napraviti kako bi trajekti koji povezuju Split sa srednjo-dalmatinskim otocima smanjili emisiju štetnih plinova.

Sa firmom Classis d.o.o. počeo je razvoj tog projekta, te je od nedavno postalo razvidno da je izgradnja takvog trajekta moguća u hrvatskim brodogradilištima, čime će Hrvatska biti jedna od prvih zamalja na tom polju. Također, ministri Butković i Čorić daju potporu cijelom tom projektu, što daje i nadu Jadroplovu da ćemo uspješno završiti taj projekt - kažu iz Jadroplova.

Cijena će biti usuglašena sa brodogradilištem i očekuje se da neće bitno odstupat od cijene takvoga trajekta na klasični pogon. Projekt je fleksibilan i može održavati redovne linije iz Splita sa bilo kojim srednjedalmatinskim otokom, uključujući i najdalje otoke. Namjera je ugovoriti gradnju sa nekim od hrvatskih brodogradilišta s rokom isporuke u 2024. godini.

27. travanj 2024 01:54