StoryEditor

u zadnji časHrvatski kapetan spasio dječaka koji je dva dana u gumenom čamcu plutao kraj obale Tunisa: Nitko se nije zaustavio da mu pomogne

Piše PSD
10. kolovoza 2022. - 09:09

Hrvatski kapetan Vladimir Šeparović i njegova posada spasili su jednog dječaka koji je puna dva dana plutao na moru pokraj obale Tunisa, prenosi Jutarnji list.

Kako je Šeparović napisao na svojem Facebook profilu, a što je prenijela Pomorska škola Zadar čiji je učenik nekad bio, dječaka su našli kako pluta u gumenom čamcu 60 nautičkih milja od obale.

Šeparović je napisao i da je mnogo brodova prošlo pokraj dječaka, ali da se nitko nije zaustavio da mu pomogne. Dodao je i da je ponosan na svoje kolege.

Ponosna je i njegova bivša škola, Pomorska škola Zadar, iz koje su na Facebooku napisali sljedeće:

- Da smo ponosni na naše učenike, bivše i sadašnji nije tajna, i volimo dijeliti njihove uspjehe. No ova priča je zaista posebna i zaslužuje da se dijeli. Vladimir Šeparović, naš bivši učenik i njegova posada danas je na 60 NM, blizu grada Kelibia u Tunisu, spasila dječaka iz mora. Dječak je plutao dva dana i za njim je pokrenuta opsežna potraga, a prvo što je napravio kad su ga izvukli nazvao je mamu i javio joj da je živ.

Vladimir je napisao na svom statusu kako je ponosan na svoje kolege, a mi smo bome ponosni na njega!

30. rujan 2022 10:06