StoryEditorOCM

Promjena plana‘Costa‘ će ove sezone prorijediti uplovljavanja u Gruž. Ticanja će biti znatno manje od najavljenog broja, prvo je tek u lipnju

Piše Kristina Filičić/DV
21. ožujka 2022. - 16:22

Iako će ove sezone imati manje ticanja nego što je najavljeno, kruzeri brodarske kompanije Costa Cruises u dubrovačku grušku luku trebali bi uploviti 18 puta, piše Dubrovački vjesnik.

- Bit će 10 do 12 ticanja manje od najavljenog ali tu su, Costa će dolaziti u Dubrovnik. Prije se vrijeme dolaska znalo godinu i pol dana unaprijed ali sada se promjene događaju, kompanije kombiniraju brodove, rute, mijenjaju datume dolaska. Njima je najjednostavnije popuniti brodove u talijanskim lukama i to im je prioritet – kaže nam ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo te spominje kako se prvi dolazak Coste u ovoj kruzing sezoni očekuje 6. lipnja, ali i dodaje 'ako sve bude u redu'.

Podsjetimo, prvi dan veljače u grad nam je donio i prvi ovogodišnji kruzer, brod 'World Odyssey', čime je simbolično otvorena sezona kruzera u kojoj bi se, prema najavama, trebalo realizirati oko 360 uplovljavanja 'plovećih hotela'.

Dubrovačka Lučka uprava očekuje kako će njima u Dubrovnik doći oko 550 tisuća putnika.

Prošlogodišnje kruzing sezone ostvareno je 30-ak posto rezultata iz predpandemijske 2019. godine. Ova sezona, optimistična su očekivanja, trebala bi biti barem duplo bolja od lanjske. 

image

Kruzeri u Gružu

Božo Radić/Cropix
18. travanj 2024 16:31