StoryEditorOCM

čišćenje podmorjaZdružene snage studenata i ronioca u moru kod Dubrovnika izvukle stotine kilograma otpada

Piše OM
23. rujna 2024. - 14:41

Erasmus Student Network Dubrovnik, u sklopu aktivnosti Europe Direct centra Dubrovačko-neretvanske županije, organizirao je ekološku akciju čišćenja podmorja uz šetnicu Solitudo. Akcija je provedena u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik, a cilj je bio podizanje svijesti o važnosti očuvanja mora i poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u ekološkim aktivnostima.

Tijekom čišćenja, iz podmorja je izvađeno nekoliko stotina kilograma otpada, uključujući staklene i plastične boce, limenke te razne komade plastike koji su narušavali ljepotu i ekosustav ove šetnice. Ronioci su temeljito pregledali morsko dno, dok su volonteri na obali pomagali u sortiranju i odlaganju otpada.

U akciji su sudjelovali studenti, članovi ESN-a, te iskusni ronioci iz Ronilačkog kluba Dubrovnik. Njihov trud nije prošao nezapaženo – prolaznici su se cijelo jutro zaustavljali, izražavali podršku i pohvale volonterima, a neki su se čak spontano pridružili akciji  Atmosfera je bila pozitivna i ispunjena zajedničkim ciljem očuvanja prirodnih resursa.

Ova akcija ne samo da je pridonijela čišćem okolišu, već je i potaknula širu javnost na promišljanje o odgovornom odnosu prema prirodi te važnosti aktivnog angažmana u zajednici.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
23. rujan 2024 14:41