Suosnivačica norveške firme Lofoten Seaweed Tamara Singer s kolegicom Angelitom Eriksen bere morske alge za vrijeme oseke u fjordu okruženom Atlantskim oceanom i snježnim fjordovima u Vareidu, blizu Flakstada, na Lofotskim otocima.
Singer je odrasla na Novom Zelandu, gdje je njezina majka Japanka koristila alge u gotovo svakom obroku. Sa strašću prema japanskoj kuhinji i okom za detalje, ona je odlučila pokrenuti firmu baziranu na hrani iz svog djetinjstva povezati s lokalnom norveškom morskom travom.
Tome joj je ruku dala kći norveškog ribara Angelita te se njih dvije bave izlovom desetak vrsta morskih trava koje se preradom koriste u različitim sektorima prehrambene industrije. Osim što su tradicionalna hrana u Japanu, alge su sve popularnije u Europi zbog svojih nutritivnih kvaliteta. Njihova firma morsku travu prodaje na lokalnoj razini, ali je šalje i u gurmanske restorane u ostatku Europe.