StoryEditorOCM

tehnički kvarTeško oštećena platforma kod obale Trinidada i Tobaga, svi radnici hitno evakuirani

Piše M.I.
20. prosinca 2022. - 15:44

Izvođač offshore radova Noble Corporation potvrdio je da je jedna od njegovih jack-up platformi kod obale Trinidada i Tobaga pretrpjela teško strukturno oštećenje, zbog čega je tvrtka odlučila evakuirati sve djelatnike platforme, prenosi portal pomorac.hr.

Jack-up platforma Noble Regina Allen, zbog tehničkog kvara na opremi za podizanje, u četvrtak je pretrpjela teško strukturno oštećenje jedne od nogu tijekom operacije premještanja platforme otprilike 26 milja od obale Trinidada. S obzirom da je postojala opasnost da je zbog mehaničkog kvara ugrožena stabilnost platforme, Noble je odlučio evakuirati sve zaposlenike, objavili su iz tvrtke.

Iz Noblea su naglasili da je bušotina sigurna te da surađuju s lokalnim vlastima. Broj evakuiranog osoblja nije naveden, no platforma može primiti 150 ljudi, javlja The Maritime Executive.

Platforma Noble Regina Allen izgrađena je 2013. godine, a u kolovozu 2022. unajmljena je neotkrivenom operateru u Trinidadu i Tobagu. Ugovorom vrijednim 107.000 američkih dolara, koji bi trebao trajati do rujna 2023., obuhvaćeno je šest bušotina (plus tri opcionalne), piše Offshore Energy.

Izgrađena je u brodogradilištu Jurong, a dizajnirao ju je a Friede & Goldman JU3000N. Platforma može bušiti do dubine od 10.670 metara, a može raditi u dubinama vode do 120 metara.

03. svibanj 2024 02:27