StoryEditorOCM

kriza nije smetnjaTerminal Brajdica oborio rekord: 300K TEU stigao je vlakom iz središnje Europe, ukrcan je na servis koji direktno spaja sjeverni Jadran i Daleki istok

24. prosinca 2020. - 08:16

Tvrtka Jadranska vrata u srijedu je izvijestila o novom rekordu na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci - u ovoj je godini prekrcano 300.000 kontejnerskih jedinica (TEU).

Iz tvrtke ističu kako su danas na brod ukrcali kontejner "koji je obilježio dostignuće od 300.000 TEU u ovoj godini, prekretnicu te ujedno i novi rekord ostvarenog prometa u povijesti Jadranskih vrata". 

Kontejner, kojeg su nazvali "300K TEU", stigao je vlakom na redovnom željezničkom servisu iz središnje Europe, nakon čega je ukrcan na kontejnerski brod u redovnom prekooceanskom servisu koji direktno spaja sjeverni Jadran i Daleki istok.

Taj novi rekord dobiva još veće značenje kada se sagleda u kontekstu godine na izmaku, na svim poljima gospodarstva i života pogođene pandemijom virusa covid-19, smatraju u Jadranskim vratima, tvrtki koja kao koncesionar upravlja kontejnerskim terminalnom Brajdica u riječkoj luci.

Tvrtka Jadranska vrata (Adriatic Gate Container Terminal - AGCT) osnovana je 2001. godine kao tvrtka-kćer Luke Rijeka, a deset godina kasnije, 2011. u tvrtku ulazi strateški partner, International Container Terminal Service Inc. (ICTSI). Ta filipinska tvrtka u AGTC-u ima 51posto, a Luka Rijeka 49 posto udjela.

18. travanj 2024 08:33