StoryEditorOCM

đir po peškarijamaŠibenčanin Mario Kalauz javio nam se iz Norveške: ‘Hrvati jedu stari bakalar kojem je cijena niža‘. Pogledajte koliku ‘mrcinu‘ od škampa je kupio

Piše Željko Simunić
11. lipnja 2021. - 08:03

Šibenčanin Mario Kalauz dulje vrijeme živi u Oslu u Norveškoj i rado obilazi tamošnje ribarnice. Osim na peškariji u Oslu, bio je na popularnoj ribarnici u Bergenu. Za Otvoreno more poslao nam je dosta fotografija i napisao svoje dojmove.

Kaže kako je na jednoj peškariji u Oslu našao i kupio najvećeg ikada viđenog škampa. Ova mrcina od 45 dag imala je meso čvrste strukture, slatkasto, vrhunske kvalitete i svježine.

Za kilogram škampa plaća se 42 eura, ali treba povesti računa da su plaće u Norveškoj tri-četiri puta veće po zanimanjima. Tako je po životnom standardu prosječnom radniku povoljnije kilo škampa u Norveškoj nego u Hrvatskoj.

Kuhinje na peškarijama

Koncept unutarnje, zatvorene peškarije u Bergenu funkcionira na sistemu štandov...

23. studeni 2024 07:36