StoryEditorOCM

avantura na PrevlaciRonioci na dnu mora posjetili olupinu krstarice Kaiser Franz Joseph: ‘Vidjivost super, more ugodno, zaron odličan!‘

Piše Stanislav Soldo
1. studenog 2021. - 15:10

Potonuli brodovi uvijek su bili izazov pustolovima. Nedaleko od Prevlake na dnu mora leži oklopljena krstarica Kaiser Franz Joseph, koja je plovila samo 27 godina, a potonula je u olujnoj noći 17. listopada 1919. godine.

Iako je od potonuća prošlo 102 godine, brod i danas privlači pustolove i avanturiste, među njima i članove ERK Leut iz Blaca (Ekološko roniteljskog kluba Leut - Blace, udruga ronilaca, ljubitelja mora i podmorja), koji su u nedjelju zaronili do zahrđale olupine, javlja Dubrovački vjesnik.

image
Facebook/ERK Leut Blace

Bilo je šteta ne iskoristiti lijep dan, pa se dio ekipe odlučio zaroniti na moćnog Kaiser Franza sa Sea Star Diving centrom iz Molunta. Kaiser je uvijek zanimljiva ronilačka destinacija, ali rijetko kada "počasti" dobrom vidljivošću kao sto je bila sada.

Vidjivost super, more ugodno, zaron odličan.

image
Facebook/ERK Leut Blace

- Drugi zaron je bio spilja Ziganat, uvijek interesanta sa svim svojim ljepotama - objavio je na svom facebook profilu ERK Leut Blace.

Inače, članovi udruge ERK „Leut“ iz Blaca do sada su organizirali brojne akcije čišćenja podmorja, a među njima svakako je najznačajniji projekt „Eko tjedan 2021.“, koji se održao od 17. do 24. travnja 2021. godine kada su odrađene eko akcije čišćenja i snimanja podmorja na mjestima sidrenja turističkih brodova na Mljetu, Korčuli, Hvaru i Šćedru.

image
Facebook/ERK Leut Blace
28. studeni 2022 16:20