StoryEditorOCM

‘Pogled u plavo‘Ronilački vikend u Vodicama: besplatne poduke iz ronjenja, podvodna izložba i velika ekološka akcija

Piše OM
19. svibnja 2023. - 09:40

Tijekom ovog vikenda, 20. i 21.svibnja svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Vodica imat će jedinstvenu priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju u sklopu projekta "Pogled u plavo". 

Pogled u plavo održava se u cilju promocije ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a za ljubitelje ronjenja svih generacija Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Plavom promocijom omogućit će besplatna probna ronjenja. Prepoznatljivi montažni bazen smjestit će se na vodičkoj rivi na Trgu hrvatskih mučenika, a za sve zainteresirane posjetitelje biti će omogućena  besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima  i stručno vodstvo instruktora ronjenja u subotu od 10:00h do 21:00h i nedjelju od 10:00 do 18:00 h.

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, tijekom zarona posjetitelji će imati priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja te razgledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića. Izložba je postavljena na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja i  pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

U sklopu ovog ronilačkog vikenda, u nedjelju 21.05. od 10:00 do 12:00 sati Športsko-ribolovni klub Mali porat iz Vodica organizira veliku ekološku akciju čišćenja vodičkog malog i velikog porta. Održavanjem ovakvih akcija kontinuirano se doprinosi očuvanju ekosustava, sprječavanju onečišćenja i zaštiti života u moru, a važan cilj ovih  događanja je i jačanje svijesti o važnosti očuvanja našeg podmorja i za buduće generacije.

19. travanj 2024 02:52