StoryEditorOCM

fascinantan videoOva prekrasna životinja snimljena je u Jadranu, pogledajte kako je ‘pozirala‘ podvodnom istraživaču

Piše VauMijau
8. travnja 2022. - 09:29

Podvodni istraživač Velimir Vrzić već godinama roni i susreće fascinantna bića koja žive u podmorju našeg Jadrana. Među životinjama s kojima je imao blizak susret je i velika meduza, koju je i snimio.

Životinji se posve približio i snimio je bez ikakvih problema. Pružio nam je pogled kakav malo tko od nas ima priliku doživjeti - da nam je ispod mora meduza toliko blizu da možemo promatrati njeno kretanje, piše VauMijau.

Velimir je već neko vrijeme, osim po svojim snimkama, poznat i po tome što neprestano upozorava na odbačene ribarske mreže u Jadranu.

To je veliki problem jer nije riječ samo o smeću, nego o zamkama za brojna bića - ne samo morska, nego i ptice. Umiru bolno i polagano, zapetljani i nemoćni.

- Zašto vadim stare odbačene ribarske mreže? U njih se zapliću dupini, rakovi, hobotnice, gnjurci koji jurcaju podmorjem u potrazi za hranom. Dokle god me zdravlje bude služilo radit ću ovo. Danas pravac od Plomina u Istri prema Puli. Do sada je očišćeno preko 200 tona starih mreža. Pa da nije lijepo biti koristan društvu? - pojasnio je.

24. travanj 2024 13:58