StoryEditorOCM

jedrenjeOdržana 33. Komiška regata: posada broda Polet furioso najbrža po jakom jugu

Piše M.I.
4. lipnja 2024. - 11:59

Proteklog vikenda, od 31. svibnja do 2. lipnja na ruti Split -Komiža – Split održana je 33.Komiška regata u organizaciji JK Labud.

- Flota od 52. jedrilice prvu je etapu jedrila po izrazito jakom jugu, dok su u povratku, drugu etapu, odjedrili također po jugu ali slabijem od onog prvog dana.

Titulu pobjednika 33. izdanja Komiške regate, koji se dodjeljuje iz redova ORC skupine, osvojila je jedrilica Dubrovnik, kormilara Denisa Vukasa iz JK Orsan iz Dubrovnika.

Prijelazni pehar najbrže jedrilice u ukupno jedrenom vremenu osvojila je posada jedrilice Polet furioso, Nikole Deškovića iz JK Labud iz Splita koja je rutu od Splita do Komiže i natrag prešla za 08:03:42 - izvještavaju organizatori putem Facebook stranice.

Zanimljivo je bilo na regatnom polju gdje je posada jedrilice Tutta Trieste vodila veliku bitku sa jedrilicom Polet furiosom.

- U petak prema Komiži, po jakom jugu, naša je posada ušla u cilj kao druga posada regate sa cca 6 minuta kašnjenja za vodećim. U nedjelju se stvari mijenjaju…naša posada, po nesto slabijem vjetru, ulazi u Split kao prva posada regate! Iako su pobijedili etapu od Komiže do Splita, ukupna pobjeda im je umakla za samo cca 30 sekundi! - pišu iz JK Trogir.

Prema riječima predsjednika Regatnog Odbora Marka Mišure, regata je bila iznimno zahtjevna pa je njegovo zadovoljstvo tim veće jer je sve proteklo u najboljem redu. S tim se složio i direktor Komiške regate kapetan Ante Mlikota koji je zahvalio svim sudionicima na sudjelovanju u regati kao i na fer jedrenju.

Flotu ovogodišnje Komiške regate, u subotu su počastili grad Komiža i Nautički Centar Komiža a besplatan privez osigurala je i Županijska Lučka Uprava.

Vjernim posadama dubrovačkog prijateljskog kluba JK Orsan, koje ne preskaču niti jednu Komišku regatu, predsjednik kluba Labud Žarko Dešković poklonio je nedavno objavljenu monografiju za 100 godina Labuda.

 

29. lipanj 2024 03:26