StoryEditorOCM

plava čistkaNaš najmlađi podvodni istraživač organizirao eko akciju u Kolanu, iz mora izvučeno 3,5 kubika smeća!

Piše Š. D.
8. svibnja 2023. - 09:07

Ovog vikenda, u organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan održana je akcija Zelena i Plava čistka.

Zelena čistka je odrađena na širem području Općine Kolan  te su vrijedni volonteri očistili cca 4.5 kubika smeća a Plava čistka je odrađena u lučici Mandre uz pomoć vrijednih djelatnika komunalnog poduzeća Čiok iz Kolana.

Zanimljiva činjenica je da je Plavu čistku organizirao naš najmlađi podvodni istraživač i podvodni amater arheolog Kristijan Gligora kojemu je sa svojih 16 godina prva samostalna organizacija čišćenja mora! Veliku podršku u ronjenju su mu pružili lokalni ronioci Andrijano Zubović, Ivan Šupraha, Mateo Mirčić, Tomislav Luščić, Željan Gligora te Matej Smrkolj.

Ronici su iz mora izvukli 3.5  kubika raznoraznog smeća, od automobilskih guma do boca, limenki te raznoraznog odbačenog ribarskog alata.

- Jadransko more je jedno od najčišćih na svijetu pa želim da tako i ostane, te čuvajmo naše more!Ovo je moja prva samostalno   čistka a u planu su u dogledno vrijeme još dvije akcije čiščenja na području otoka Paga. Prva je 20.05 u ACI marini Šimuni a slijedeći dan  na području Katarelac oko kluba Noa - kazao nam je organizator Kristijan Gligora.

image
Privatni album
image
Privatni album
18. travanj 2024 14:16