StoryEditorOCM

aleja kapetanaNa otoku Lošinju otkrivena spomen ploča jedriličaru, pomorcu i olimpijcu Agostinu Straulinu

Piše OM
18. rujna 2024. - 10:25

Prošlog tjedna je u lošinjskoj luci svečano otkriveno spomen obilježje Agostinu Straulinu, proslavljenom jedriličaru, pomorcu i olimpijcu, čije je ime trajno povezano s pomorskim naslijeđem otoka Lošinja, prenosi portal otoci.eu.

Straulin je dobio svoju spomen ploču kao priznanje za doprinos pomorskom duhu koji je oduvijek oblikovao identitet ovog kraja. Ovo je deveta po redu ploča u sklopu projekta “Aleja kapetana”, čiji je cilj očuvanje i predstavljanje bogate pomorske povijesti Lošinja.

Projekt “Aleja kapetana” nastavlja pričati priču o istaknutim lošinjskim pomorcima. Zahvaljujući financijskoj potpori Turističke zajednice, postavljanje ove ploče postalo je stvarnost.

Klub pomoraca Lošinj je začetnik ovog hvalevrijednog projekta, zajedno sa Zajednicom Talijana i Zborom Vittorio Craglieto.

Druga faza projekta, planirana za kraj godine, donijet će novi natječaj LAGUR/FLAG Vela vrata, koji će dodatno proširiti priču o vrijednoj lošinjskoj pomorskoj baštini. Ova inicijativa ne samo da slavi povijest, već i osigurava da pomorski duh Lošinja ostane živ za buduće generacije.

18. rujan 2024 10:26