StoryEditorOCM

KULTNO NADMETANJENa jubilarnu 80. Višku regatu stiže rekordan broj posada, prijave su do srijede

Piše M. I.
12. listopada 2024. - 09:19

Nastavlja se Splitski festival jedrenja i to jubilarnom 80. Viškom regatom koja će se odvijati od 18. do 20. listopada. Očekuje se gotovo 200 brodova, a možda i više - vidjet ćemo nakon što se zaključe prijave u srijedu 16. listopada u 18 sati. 

- Regata za znalce na kojoj se uživa punim plućima! Viška regata okuplja ono najbolje od hrvatskog i europskog jedrenja, bilo da se radi o ljudima željnima sportskog nadmetanja ili onima koji naprosto uživaju u suživotu s prirodom, a vozi se punih 28 nautičkih milja i to dva puta – od Splita do Visa i – nakon dana odmora ispunjenog revijalnim jedrenjem i tradicionalnim druženjem u Visu – nazad prema Splitu.

Viška regata popularna je među profesionalnim posadama zbog zahtjevnih uvjeta na moru, a među rekreativcima zbog i zbog mediteranskog šarma kojim obiluje. Oni koji jednom dođu i dožive taj fantastičan spoj – uvijek se vraćaju, a popularnost regate raste svake godine - navode organozatori iz JK Labud koji su s Gradom Visom osigurali dovoljan broj vezova za sve zaljubljenike u jesensko jedrenje i u ovu, već kultnu regatu koja za mnoge nautičare znači posljednje jedrenje u sezoni.

12. listopad 2024 09:20