StoryEditorOCM

blago moraMlada znanstvenica Martina Čagalj o hrani budućnosti: Alge iz Jadrana su sjajan prirodan konzervans!

Piše Merien Ilić
7. ožujka 2023. - 08:51

Nedavno su na Sveučilištu u Splitu uručena priznanja najbolje rangiranim autorima/icama - znanstvenicima u WoSCC (Web of Science Core Collection) i Scopus bazama podataka, sukladno njihovoj znanstvenoj produktivnosti i radovima koji su značajno pridonijeli prepoznatljivosti splitskog Sveučilišta u svjetskoj znanstvenoj zajednici. Među nagrađenima je i Martina Čagalj, magistra inženjerka morskog ribarstva, zaposlena kao doktorandica na H2020 PRIMA projektu BioProMedFood, financiranog od Europske unije.

U sklopu projekta istražuju se bioaktivni spojevi ekstrahirani iz morskih algi i nusproizvoda agro-prehrambene industrije kako bi produljili rok trajanja lako kvarljive hrane iz mediteranskog podneblja te poboljšali njezinu sigurnost. O tome smo razgovarali s mladom...

23. studeni 2024 04:00