Ljubitelji hrskave slane spize, pozor. Imamo recept za morske čvarke. Uopće nije zafrkancija, ali ipak nas nemojte shvatiti sasvim doslovno. Naš čitatelj Marijan, koji nam je nedavno poslao recept za morsku sarmu, javio nam se s novim neosvakidašnjim prijedlogom, receptom za morske čvarke.
Nakon što smo se nasmijali, pročitali smo poruku do kraja i doznali kako je riječ o hrskavo prženoj ribi.
"Neki to rade prženjem u ulju, kao Hrvoje Zirojević koji priprema čips od murine. Siguran sam da je dobro, ali za neke je možda upitna masnoća. Tako je i sa čvarcima. Probao sam usporedno čvarke od svinje i ove druge. Doživljaj je isti, jedino jedni ‘vuku‘ na svinju, a drugi na ribu a razlika je i u masnoći."
"Za morske čvarke, bez masnoće, potrebno je imati pržilicu na vrući zrak. Moja pržilica dozvoljava limitirano dodavanje ulja i ima miješalicu. Koristio sam smrznute papaline jer mi je trenutno samo to bilo dostupno. Uz žličicu ulja i 30 minuta obrade sve je bilo spremno za degustaciju. Količina na slici je dovoljna za jednu ‘standardnu‘ osobu", poručio nam je.