StoryEditorOCM

ispod površineIz tiska izašao prvi hrvatski ronilački putopis: zaronite svjetskim morima s Damirom Šantekom

Piše OM
4. prosinca 2023. - 09:06

Početkom prošlog mjeseca iz tiska je izašla druga knjiga trilogije ‘Gdje misli nestaju - Ispod površine‘, autora Damira Šanteka.

"Ispod površine" je prvi hrvatski ronilački putopis. Ako zaronite u njegove stranice s fantastičnim fotografijama podmorja imat ćete priliku doživjet daleko šire obzore od samog ronjenja. Kroz knjigu se provlače brojne civilizacije, kulture, religije, povijest, sraz čovjeka i mora, neke od najljepših svjetskih plaža, potopljene ljudske sudbine i nadanja, neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta …

Ova druga knjiga autorove trilogije “Gdje misli nestaju” se nakon nekih od najviših i najuzbudljivijih vrhova svjetskih planina spušta ispod površine mora, oceana, jezera, rijeka, pa čak i akvarija i bazena. Autor nam omogućuje uvid u šarene, životom prebogate koraljne grebene, okomite zidove koji se duboko spuštaju u modre dubine i pješčana prostranstva podmorja.

Ljubitelji povijesti moći će se susresti s podvodnim povijesnim nalazištima iz doba starog Rima, srednjovjekovnim brodolomima, brodskim olupinama iz I i II svjetskog rata, kao i onima novijeg datuma. Posjetit ćete podvodne, ali i brojne “kopnene” muzeje, susresti se s morskim psima, ražama, murinama, delfinima, barakudama, ali i rakovima, sipama i cijelom niskom bezbrojnih vrsta riba koje žive u brojnim svjetskim morima od Kariba, Atlantskog i Indijskog oceana do Sredozemnog, Jadranskog, Arapskog i Javanskog mora.

image

Naslovnica ‘ ‘Gdje misli nestaju - Ispod površine‘

02. svibanj 2024 05:17