Chef Nenad Posavac podijelio je s nama recept koji kombinira janjetinu, plodove mora, šparoge i ciklu:
Janjeću maramicu raširimo i punimo morskim plodovima koje smo prethodno začinili. Sve umotamo u oblik valjka, te pečemo u pećnici 10-15 minuta.
Šparoge sotiramo na maslinovu ulju, te ih pretvorimo u pire.
Ciklu skuhamo i u željenom obliku karameliziramo.
Punjenu pečenu janjeću maramicu režemo, te serviramo uz pire od šparoga i karamelizirane cikle.
Potrebno je (za 4 osobe):
- 1-2 janjeće maramice
- 200 g očišćenog miješanog mesa školjaka
- 100 g očišćenih škampa
- 200 g svježe tune
- 1 vezica šparoga
- 1-2 cikle
- maslinovo ulje, sol, papar
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....