StoryEditorOCM

što je ovo?Fotografija ulovljene ‘ribe sudnjeg dana‘ u Australiji postala viralna i izazvala rasprave

Piše OM
25. rujna 2024. - 10:40

Fotografija dvojice Australaca postala je viralna i izazvala gomilu komentara, a razlog je ogromna riba koju su ulovili. Naime, na Facebook stranici Fishing Australia TV ljudi su upitani da kažu koja je to vrsta ribe, a objava je skupila tisuće komentara i dijeljenja u samo nekoliko dana.

Neki su rekli da je riječ o vrsti ribe koja se na egleski zove "oarfish", odnosno "riba veslo", ili "riba sudnjeg dana", ili pak "glasnik palače boga mora". Tako je nazivaju jer se diljem Pacifika vjeruje da njeni izleti u plićak najavljuju velike prirodne nepogode poput razornih potresa i tsunamija, stoga je neke u Australiji ova fotografija uznemirila.

"Prvi put čujem da je netko uspio uhvatiti takvu vrst ribe, većinu njih, naposljetku, more izbaci na obalu kao već uginule", napisao je kolumnist lokalnog australskog Herald Suna, Alex Julius, dodavši kako riba "nije baš dobra za večeru, jer ima želatinast okus".

No, neki se nisu složili da je riječ baš o toj vrsti ribe, jer iako tijelo odgovara, "riba veslo" ima drugačiju glavu, karakterističniju za ribu, dok ova koju su Australci ulovili ima glavu poput konja.

Neki su se u komentarima, zapitali i je li riječ o fotografiji koju je generirala umjetna inteligencija, a neki su se i našalili povlačeći usporedbe s nekim poznatim animiranim likovima.

25. rujan 2024 10:40