StoryEditorOCM

zabava prekinuta vriskomDječaka napala tri morska psa, s obje noge visjeli su mu komadi mesa. U zadnji tren spasila ga je sestra: ‘Bilo je toliko krvi, kao u sceni iz Ralja‘

Piše L. G./Jutarnji list
8. kolovoza 2022. - 12:14

Finley Downer (8) iz Velike Britanije, koji je prošlog tjedna ljetovao na Bahamima, posjetio je s obitelji Compass Cay, zaštićenu luku u kojoj je moguće plivati s morskim psima.

No zabava je ubrzo prekinuta vriskom - dok je bio u bazenu napale su ga najmanje tri morska psa dadilja, a posljedice su stravične - osmogodišnjem školarcu s obje noge ostali su visjeti komadi mesa, prenosi Jutarnji list.

Prestravljenog dječaka, tijekom izleta koji je koštao 200 funti po osobi, spasila je njegova 12-godišnja sestra koja ga je odvukla na sigurno.

Njihov otac, 44-godišnji Michael, bukirao je luksuzno ljetovanje sa svoje troje djece, Finleyjem, Lily (9) i Emily (12), a paket je uključivao i izlet na pet otoka.

image

Compass Cay na Bahamima

Shutterstock

Downer je kazao da su djeca vidjela morske pse kako plivaju u obližnjoj laguni pored gomile ljudi, no nisu bili svjesni da su im turisti, prije nego li su otišli, bacali ostatke hrane.

‘Odjednom sam čuo prestravljeni vrisak i vidio desetke morskih pasa kako kruže oko Finleya‘, kazao je Downer za The Sun.

‘Bilo je toliko krvi. Komadići njegove noge visjeli su. Moj sin je mogao biti mrtav. Bilo je to kao scena iz Ralja.‘

Nakon što ga je iz vode izvukla sestra dječak je prevezen u najbližu bolnicu.

image

Morski pas dadilja (Ginglymostoma cirratum)

Ilustracija/Shutterstock
18. travanj 2024 14:06