StoryEditorOCM

Futuristički projektDizajnerski studio Lazzarini osmislio gigantsku ploveću kornjaču za superbogataše

Piše OM
17. studenog 2022. - 13:47

Zamislite da vam pred luku stigne ogromna ploveća kornjača dimenzija 1800 stopa u duljinu i 2000 stopa u širinu! 

Teško da će takva grdosija stići do nas, ali u neke veće luke možda je i moguće. Talijanski dizajnerski studio Lazzarini poznat po maštovitim konceptima futurističkih jahti, objavio je kako ima projekt za izgradnju plutajućeg grada u obliku kornjače, koji može primiti 60 tisuća gostiju.

Nedavno su predstavili koncept letećeg broda, a sada su u javnost pustili prve fotografije nešto realnijeg koncepta pod imenom Pangeos, prenosi Jutarnji list.

Radi se o 550 metara dugom i 610 metara širokom ‘plutajućem gradu‘.

‘Kornjaču za bogataše‘ pokreće devet električnih motora koji pružaju maksimalnu brzinu od samo 10 km/h, no obaranje brzinskih rekorda s Pangeosom ionako nije prioritet.

S gazom od 30 metara, trup broda podijeljen je u nekoliko blokova, a struktura se također može pohvaliti golemim vratima na krmi koja omogućuju drugim brodovima da uđu u ovo plutajuće carstvo.

Lazzarini navodi da će uz napajanje preko solarnih ploča na krovu, ‘krila‘ broda tijekom plovidbe dobivati energiju od valova te tako krstariti bez emisije štetnih plinova.

Među bogatim sadržajima na brodu, Talijani ističu brojne trgovačke centre, hotele, dva heliodroma, garaže za automobile itd...

Pangeos je za sad tek impresivan koncept, no Lazzarini se nada da će ga jednog dana pretvoriti u stvarnost. Talijani su već pronašli i dovoljno veliko brodogradilište u Saudijskoj Arabiji gdje bi Pangeos mogao postati stvarnost.

Za izgradnju talijanske megajahte bit će potrebno osam godina, a cijeli projekt procijenjen je na osam milijardi dolara.

24. travanj 2024 17:25