StoryEditorOCM

Tunis 2022Svjetska prvenstva u ribolovu s morske obale: Tri svjetska odličja za vatrene udičare

Piše Šime Duvančić
9. prosinca 2022. - 11:01

Sa Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu s morske obale, održanom od 19. do 26. studenoga 2022. u Hammametu,Tunisa, predstavnici Hrvatske vratili su se s tri medalje.

Po prvi put u povijesti medalju su osvojili muški reprezentativci, i to dvije! Pod vodstvom izbornika Ljubomira Blaževića iz Stobreča, te trenera Gregora Stermečkog iz Ičića, ekipno srebro osvojili su Alen Bilić i David Pinezić (SRD Meduza, Rovinj), Dubravko Pejdo i Nino Jukić (ŠRK Zubatac, Zadar), Arsen Radinović (SRD Kantrida, Rijeka), te Denis Županec (ŠRD Arbun, Punat).

Sjajan uspjeh ostvario je Dubravko Pejdo, koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio broncu iza favoriziranih Tunižana, a ispred niza profesionalnih natjecatelja.

U nadmetanju seniorki, Hrvatice su osvojile broncu. Osim dvostruke svjetske prvakinje Marina Mavrinac Matulja, članice SRD Zubatac iz Lovrana, pod vodstvom izbornika Tonka Vrbata iz Umaga nastupale su, Estera i Ardebna Bajlo (ŠRK Zubatac, Zadar), Ana Vučinić (PŠRK Stobreč, Stobreč) te Jagoda Razum (ŠRD Uligna, Kukljica).

image

Hrvatska reprezentacija

Ljubomir Blažević
02. svibanj 2024 11:55