StoryEditorOCM

RAMOVANekim seniorima štapovi služe i za ribolov, Kaštelanin Mario Kapov najbolji je u državi

Piše Dijana Turić
25. listopada 2022. - 10:00

U Krvavici je održano državno prvenstvo u sportskom ribolovu na moru u organizaciji Hrvatskog saveza za športski ribolov i Pomorskog športskog ribolovnog društva “Ramova”.

Nadmetanje je obuhvaćalo kategoriju “Masters +55” – lov štapom s obale, a sudjelovala su 32 natjecatelja iz 23 kluba. Prvenstvo je službeno otvorio Tonći Čizmić, predsjednik Društva, a natjecanje se pod palicom glavnog suca Ante Sardelića odvijalo u dva dijela i ukupni pojedinačni pobjednik je Mario Kapov iz Kaštel Gomilice, drugoplasirani je Slavko Štrkalj iz Zadra, a treće mjesto pripalo je Borisu Jemeniću iz Poreča.

Ekipno prvo mjesto je pripalo ekipi “Uligna” iz Kukljice na otoku Ugljanu, drugo mjesto su zauzeli članovi “Galeba” iz istarske Raše, dok je treća pozicija pripala ekipi zadarskog “Zubaca”. Ukupno je ulovljeno 695 riba koje su po propozicijama vraćene u more, a najveći primjerak je ulovio Mladen Vučetić iz Stobreča.

Špiro Perasović, opunomoćenik Hrvatskog saveza sportskog ribolova na moru, kazao je da su izuzetno zadovoljni organizacijom natjecanja u “Ramovi”. Predsjednik Čizmić zahvalio je Savezu na povjerenju:

- Zahvaljujem i svim članovima našega društva na uspješno odrađenom zadatku. Natjecanje državne razine se u općini Baška Voda ne događa svaki dan i možemo biti ponosni na to što smo učinili, jer domovina se ne gradi samo betonom i bloketima, već i ovakvim druženjima i zajedništvom.

16. travanj 2024 23:52