StoryEditorOCM

ekipno prvenstvoNaši ponajbolji podvodni ribolovci u potrazi za ulovom u akvatoriju Makarske

Piše M. I.
11. listopada 2024. - 11:36

U organizaciji PŠRD "Arbun" u Makarskoj će se ovog petka i subote odvijati 31. Ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu.

Prijavljeno je deset ekipa koje će se natjecati za naslov tijekom pet uzastopnih sati. Prema „Pravilniku o natjecanjima u podvodnom ribolovu“ obvezno je korištenje plovka tijekom cijelog natjecanja. Na natjecanju je zabranjeno korištenje i držanje u plovilu puške s dvije strijele.

Bodovanje se izračunava prema "Pravilniku o natjecanjima u podvodnom ribolovu“ HSSRM. Minimalna težina za obračun I grupe riba je 400 grama, a maksimalna težina za obračun je 12.500 grama.

Premija za I grupu riba je 400 bodova. Dopušteno je uloviti najviše 10 komada svake vrste riba iz I grupe po ekipi. Izuzetak je kirnja. Minimalna težina za kirnju je 3000 grama. Dopušteno je uloviti najviše 2 kirnje po svakoj ekipi.

II grupa riba, odnosno hrskavične ribe ugor, murina, grdobina i jegulja, obračunavaju se ako su najmanje težine 2.500 grama s 1.500 bodova. Dopušteno je uloviti ukupno najviše 5 komada ribe II grupe po ekipi.

Ne boduju se morski psi, morske mačke, golubi, žutuge, raže, drhtulje i bucanj. Drozd je trajno zaštićena vrsta i ne smije se loviti. 

Ribolovcima želimo dobar ulov!

11. listopad 2024 11:36